понеделник, 11 април 2016 г.

#1Ревю:Алена кралица-Виктория Айвярд

Привет!

Днес реших най-сетне да направя така желаното от вас ревю на книгата ,,Алена кралица" от Виктория Айвярд!
Приятно четене!

Информация за книжката:
Българска корица↖

Издателство:,,Сиела" България
Жанр:Приключенска/Фентъзи
Страници:504
Цена:13.90лв
Резюме:
Светът на Мер Бароу е разделен според цвета на кръвта: червена или сребърна. Мер и семейството ѝ са Червени – те са от простолюдието, смирени, поробени, съществуват, за да служат на сребърнокръвния елит, чиито свръхестествени сили ги правят почти равни на боговете.
Английска корица↖
Мер е отвлечена и затворена в двореца,а червената и кръв е прикрита под рокли от муселин и бижута.Но зад бляскавите кулиси на разкоша дремят вражди и коварство,а в кралския двор клокочи вътрешна война-защото да властваш е опасна игра. На фона на интригите на благородниците действията на момичето ще отприщят жесток и смъртоносен танц, който ще изправи принц срещу принц – и Мер срещу собственото ѝ сърце
Повече за историята и мнението ми:
Аз както предполагам повечето от вас се чудя дали да прочета дадена книга и дали си струва.Ако имате подобно чувство за тази,изтрийте го,защото без съмнение тази книга е една от най-добрите,които съм чела и смятам,че ще бъде такава за по-голямата част от вас.

Предполагам за повечето от вас е известно,че книгата е-антиутопия.♥
"Алена кралица" е едно приключение, в което романтика и революция се сблъскват,а благородници и крале се борят за власт и надмощие.Ако дори само започнеш да четеш книгата ще усетиш как историята те пренася в един свят изпълнен с надмощие,много различни хора и различни съдби,различни желания и мисли,неща,които малко хора разбират,но много опрекват.
В книгата опознаваме един изключително тежък и безкруполен  свят, в който хората са разделени според Цвета на кръвта си Червени ,които давали живота си във войната,смирени и съществуващи,за да служат на по висши,равнопоставени с бооговете,а именно тези със Сребърна кръв те притежавали специални сили и манипулирали стихиите и хората-нимфи,контролирали металите,блокирали сили!

Червените били принудени да живеят в мизерни условия и да понасят всичко и всички.Именно главната героиня Мер Бароу,ме впечатли тя е червена и има за цел да помага на семейството си,което прави като проси,краде,но е изгубила надежда за бягство от гетото.Животът и обаче се променя когато в един обикновен ден приятел от детството и на име Килорн ще бъде изпратен да се бие във войната,но тя иска да уреди двамата да бъдат на безопасно място от хората на които дава откраднати стоки,за да стане това обаче е нужна определена сума.С подкрепата на сестра си Гиза открадва нещо скъпо,за да ги спаси с Килорн.За жалост плановете и не се развиват така добре.Избухва бунт нарича себе си Алената гвардия,с цел атакуване на столицата с цел краля да отстъпи и да признае Червените като равни.Тогава обаче Мер бива изпратена да работи като част от прислугата.В двореца обаче идва времето,в което се избира жена на принца Кал,чрез важен конкурс.Кралят и кралицата си измислят глупави истории за загубени наследници на династия за пред всички,като мислят,че така ще спрат Алената гварди.
В историята присъства и романтична част в ,която момичето е разкъсано между двама братя принцове-Кал и Мейвън.Мер пък се забърква в много неприятности.
За тази книга мога да говоря много,но прецених,че ще направя още един пост посветен на първата част,в който ще продължа подробно обяснение,но като цяло трябва да се знае,че книгата не е главно романтика,а повече екшън\приключенска\фентъзи.Нямам търпение да прочета и втората,защото в тази действията станаха много и нямам търпение да видя развитието им,а за писателката мога да кажа,че е великолепна.Пише много загадачно и мистично.Другото,което ми хареса,е че във всеки момент не знаеш какво те очаква,което е много хубаво!!!♥♥♥♥
   
                 
♥Давам 5/5 звезди,защото книгата е                            различна,приключенска и адски енергична в действията си,а тяхната последователност е точна такава каквото е подходяща!

Ако имате въпроси към мен,с удоволствие ще се радвам ако ги зададете в коментарите(било то,градивна критика,мнение,каквото ви хрумне.
За връзка с мен освен там може да ме последвате и намерите в:
↪instagram↔Fluffy Bunny\radina_19
↪facebook↔Радина Праматарова\facebook-страница към блога,скоро
↪musical.ly↔@radi324\bookmus ще имам скоро
Реших,че вкрая на всяка публикация ще ви задавам един въпрос на всякаква тематика на,който можете да ми отговорите в коментарите или в,някоя от социалните мрежи,които описах по-горе.

✴Днешният✴
Какво мислите за втората книга на ,,Алена кралица",по-добре ли е от първата?
(може да ми давате идеи за нови публикации от всякакъв тип или идеи на кои книги да направя ревю)
Може да ме последвате в блога,за да получавате известия за нови постове от мен!!!♥
Очаквайте нов пост от мен всяка седмица,а понякога както и в случая много по на често!!!

Прегръщам ви и до следващата публикация!
✳.         ♥.         ✴.         ♥.         ❇.         ♥.         ✴

4 коментара:

  1. Радвам се, че "Алена кралица" ти е харесала. За мен тя е по-добра от втората, "Стъкленият меч", но чакам и твоето мнение. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!
      Аз нямам търпение възможно най-скоро да прочета и втората,а после и третата,която за жалост не знам дали я има вече на български.Както и при повечето поредици предполагам си права,че първата е по-добра♥

      Изтриване
    2. Третата излиза догодина на английски ;)

      Изтриване
    3. Личи си как не съм много информирана,хахха!Благодаря много за информацията ще чакам с най-голямо нетърпение!!!!!!!♥

      Изтриване