четвъртък, 28 април 2016 г.

#3Ревю:,,Полулош" и ,,Полудив" на Сали Грийн(1част)

Здравейте!

Дойде най-сетне и ревюто на поредицата на Сали Грийн ,,Полулош" и ,,Полудив"!+читателска група?

Първо трябва да отбележа,че много благодаря на издателство ,,Колибри" за вниманието,което ми отделиха и за възможността безплатно да ми ги предоставят,за да ги ревюирам!
Информация за книгите:
1)книга➡ Полулош

  • Цена:16лв(на намаление 9.60лв)
  • Страници:350стр.
  • Официален сайт за поръчка:http://www.colibri.bg/knigi/902/sali-grijn-polulosh
  • Жанр:Фентъзи/приключенска
  • Година на издаване:2014г.
Резюме:
Какво е да си полулош? Немного лош? Наполовина
лош? А другата половина тогава каква е? И откъде идва лошотията? По гените ли се предава от баща на син? Натан, син на най-издирвания черен магьосник в Европа, прочул се с кървавите си безчинства и невероятните умения (сред които да се превръща в хищен звяр и да лети), не изглежда много склонен да поеме по стъпките на печално известните си предци. Още повече че майка му е от Белите, другият клон на извечно враждуващите магьоснически страни. Изоставен от едните и отхвърлян от другите заради смесения си произход, Натан трябва сам да се оправя в живота, който му сервира изпитание след изпитание, а в промеждутъците (обикновено когато го пленят и го хвърлят окован в клетка) си блъска главата (стига да не въздиша по възлюбената си и недостижима Аналис) върху сложни уравнения от следния тип: ако 1⁄2 лош е равно на 1⁄2 добър и съкратим дробите, както се учи в училище, какво излиза, че лош е равно на добър?!
В дебютния си, страшно увлекателен, роман Сали Грийн забърква смайваща смесица от приключения, магии и вълшебства (най-силното от които май ще се окаже любовта, но това ще стане в следващите две части от трилогията) по пътя на съзряването на едно необикновено момче в съвременния свят.
Повече за авторката:
Сали Грийн живее със семейството си в Северозападна Англия. Сменя различни занаяти, известно време работи като счетоводител, но през 2010 г. открива любовта си към писането и вече нищо не е в състояние да обуздае въображението й.
„Полулош“ е нейният зашеметяващ дебютен роман, преведен на 51 езика. За него тя беше удостоена с престижното отличие Waterstones YA Book Prize 2015. Една година след сключването на първия договор за издаване на трилогията „Полуживот“ в навечерието на Детския панаир на книгата в Болоня, Сали Грийн счупи два световни рекорда на Гинес - за „Най-превеждана книга от дебютиращ автор, преди публикуване“ и за „Най-превеждана книга за деца от дебютиращ автор, преди публикуване“.
2)книга➡Полудив

  • Цена:18лв(на намаление 10.80лв)
  • Страници:373стр.
  • Година на издаване:2015г.
  • Официален сайт за поръчка:http://www.colibri.bg/knigi/1140/sali-grijn-poludiv
Резюме:
Във втората част от трилогията Натан вече е на
седемнайсет, пълноправен магьосник, наследил могъща дарба от страховития си баща, която тепърва трябва да се научи да контролира. За съжаление с нея далеч не се изчерпва списъкът с нещата, които Натан трябва да се научи да владее, там са и любовта към Аналис, която навярно го е предала, странното влечение към Гейбриъл, който не крие чувствата си към него, желанието да бъде със своенравния си кръвожаден баща, жаждата за мъст към всички Бели...
Но може ли един див звяр да обуздае инстинктите си?
↘♥ЗА ТЕЗИ,КОИТО НЕ СА ПРОЧЕЛИ КНИГИТЕ♥↙
Повече за историята погледната през моите очи:
В книгата се разкрива един различен свят,в който малко като при ,,Алена кралица",но този път хората се делят на бели и черни(не по цвят на кръвта).Белите били отново по-смирените и добрите,а черните били могъщи и лоши(черните и белите са магьосниците).Там светът се състоял от хора и магьосници!Белите управлявали света и мразили черните,имали дори съвет и ловци,които целяли да унищожът черните.Главният ни герой е момче на 16години и е заключено в клетка,защо и как разбираме във втората книга.Натан бива измъчван физически и психически.Историята около него е много заплетена и завъртяна,но няма да ви издавам повече около нея,защото отговорите на всички въпроси,които ще се озовът в главата ви ще намерят своите отговори във втората книга,когато авторката се връща в ранните,детски години на момчето и разкрива как и защо го сполетяват толкова беди и опасни случки,които не го оставят.Трябва да отбележа обаче,че първата книга приключва адски вълнуващо и когато я приключих на момента започнах втората,просто нямах търпение да видя развитието на историята.Като цяло книгите са завладяващи и учудващо, но написани по доста различен начин.Лично мен в началото леко ме отблъсна и отегчи,но с развитието на историята авторката ме вплете в невероятните приключения на това необикновено магьосниче.Пропуснах обаче и важен момент,а именно,че в историята когато всяко момче навършва 17години получава 3 дарби или по-точно сили,които трябва да овладее и използва.
                               Давам на книгата 5/5!
Предстои да направя втора част на ревюто,в която ще вникна по-дълбоко в историята.Ще има спойлери,затова реших да го разделя на две части-за тези,които са я чели и тези,които не са.Дано съм била полезна за тези,които са се колебали дали си заслужава,защото е така.Ако си търсите книга,в която да вникнете и да се впуснете в един мистичен и приключенски свят,това е книжката!
Просто си позволете да вникнете в книгите,защото това е нужно!
ЧИТАТЕЛСКА ГРУПА ,,КНИГОЛАНДИЯ"?↙↙↙↙↙
Наскоро ме добавиха в една фейсбук
група,създадена от английска буук влогърка,която чете само фентъзи книжки,та реших,че и ние може да направим нещо подобно,но на български.Ако темата ви допада може да се присъедините към групата и там да обсъждаме книжки(да ги коментираме),да споделяме какво четем,да обменяме опит с пазаруването на книжки(намаления,изгодни оферти),да си разменяме книжки(тоест ако на някого не му трябва дадена книжка може да качи нейното заглавие или снимка и ако някой си я търси може да обсъдите дали той има такава,която би била интересна за теб или нещо подобно си мисля),защото примерно аз нямам толкова силни финансови възможности и затова мисля,че така ненужните за един(или по-точно нещо,което вече сте прочели,но искате нещо ново в замяна на това),може да бъдат сбъднати желание на друг или дори да продадете книжката,а не разменяте.Изобщо ще си говорим всичко за книгите,нека се съберем там буук-блогъри,влогъри дори такива,които не се занимават с това,но оценяват и виждат красивото в книгите!!!♥
Силно се надявам повечето от вас да се включат,за да си разменяме опит,а ето и линк към фейсбук групата➡➡➡https://www.facebook.com/groups/749601291842443/?fref=ts ↔ Очаквам ви там!
Социалните ми мрежи за връзка с мен:↙↙↙
↪instagram↔Fluffy Bunny\radina_19
↪facebook↔Радина Праматарова\facebook-страница към блога,скоро
↪musical.ly↔@radi324\bookmu ще имам скоро

✴✳✴ДНЕШНИЯТ ВЪПРОС✴✳✴
Какво мислите за двете книжки и за идеята за група(Книголандия | Book and life(е името и))?
Може да ми отговорите в коментарите или в някоя от социалните мрежи!
Прегръщам ви и до следващата публикация!


Няма коментари:

Публикуване на коментар