вторник, 21 юни 2016 г.

#4Ревю:Дивергенти кн.1 и кн.2-Вероника Рот

Здравейте!

Време е и за следващото ревю от мен,което избрах да е на две страхотни книги от трилогията ,,Дивергенти",за сега съм прочела само първите две и затова реших да слея мнението си за тях в един пост.Надявам се,че ще ви бъде интересно и полезно,приятно четене!

До колкото съм запозната книгите са направени по филма ,,Дивергенти"
като трите 
книги и съответно филми са:

кн.1,филм.1>Дивергенти
кн.2,филм.2>Бунтовници
кн.3,филм.3>Предани
Все още не съм гледала филма,защото когато има направен филм по книга или обратното предпочитам да започна с книгите и да изградя по това,което съм прочела вида на героите ,та след това да видя как изглеждат във филма и да сравня дали повремена четене героите и начина на пресъздаване на историята през моите очи е същият с този на автора и режисьора.За сега съм до третата книга,която ще прочета скоро ,а след това и трите филма ме очакват както следва.


Повече за книгите:

Кн.1>Дивергенти

Цена:12,90лв
Възраст:13+
Страници:416 черно-бели
Корица:мека
Формат:13х20

Анотация:

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след  края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). На 16 всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да й посвети живота си. За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е... не може да има и двете. И така тя прави избор, който шокира всички, включително нея самата.
Повече за историята:
По време на изключително съревнователната инициация, която последва, Беатрис се преименува на Трис и се мъчи да определи кои наистина са нейните приятели. Както и къде точно в живота, който сама си е избрала, да постави романтичното увлечение с понякога очарователно, друг път вбесяващо момче. Но Трис има една тайна, която пази от всички, защото е предупредена, че разкриването й е равнозначно на смърт. Свидетел на нарастващия конфликт, който заплашва да разцепи привидно перфектното общество, в което живее, Трис научава, че тайната й може да й помогне да спаси тези, които обича... или да я унищожи.

Кн.2>Бунтовници

Цена:12,90лв
Възраст:13+
Страници:440 черно-бели
Корица:Мека
Формат:13х20

Анотация:

Изминали са три дни, откакто Ерудитите и Безстрашните избиват безброй Аскети. Три дни, откакто родителите на Трис Прайър умират, самата тя застрелва приятеля си Уил, а огромната скръб и вина я карат да се затвори в себе си. Трис и Тобиас бягат с оцелелите Аскети при Миротворците, но и там не намират сигурност. Избухналата идеологическа война се разраства и заплашва да ги застигне и сред членовете на най-миролюбивата каста. Преобразена след досега взетите решения, Трис за пореден път трябва да избира къде принадлежи - дори ако това означава, че ще се изправи срещу тези, които обича най-много. И отново само тя е в състояние да предотврати катастрофата. Но първо трябва окончателно да приеме, че е Дивергент, без и да подозира къде ще я отведе това. А една огромна тайна е напът да преобърне целия свят..."Бунтовници", дългоочакваното продължение на "Дивергенти" на Вероника Рот, отвежда читателите на едно наситено с невероятен екшън и екстремни усещания пътешествие, не по-малко въздействащо от предшественика си. Изпълнена със сърцераздирателни обрати, романтични моменти и могъщи прозрения за човешката природа, книгата ще допадне на читатели от всички възрасти.
Аторът:
Вероника Рот завършва творческо писане в университета „Нортуестърн”. Печели световна слава с романа„Дивергенти”, определен за „Най-добра книга на 2011” в класациите на Publishers Weekly и Amazon и „Любима книга на 2011” и „Най-добра фентъзи и научно-фантастична книга за 2011” в Goodreads. Понастоящем писателката живее в Чикаго със съпруга си и работи над третия роман в поредицата, за който се шегува, че ще кръсти Detergent (в превод: средство за почистване). Повече информация за нея може да откриете в нейния блог.

ВНИМАНИЕ,СЪДЪРЖА ЛЕКИ СПОЙЛЕРИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Повече за историята през моите очи:

Книгите ми харесаха наистина адски много,като цяло невероятна история чиито край нямам търпение да разбера(прочета).Харесва ми и начина на писане на авторката,някак увлекателно.Това,което също много ми хареса е,че книгата (кн.2) ме държеше постоянно на нокти,в книга 1 също,но там нещата се случваха сякаш леко по-бавно и мудно ,все пак са СУПЕРСКИ!!!!Харесва ми и ,че тук момичето е главната героиня,тяминава през трудни изботи каот например да избере своята каста.
В книгите се разказва за момиче на  име Беатрис,което при направата на тест,който би трябвало да и помогне за важният избор,който и предстои,а именно да избере своята каста разбира,че бива различна ,тя е ДИВЕРГЕНТ,а в техният свят дивергентите биват преследвани,убивани и измъчвани,Хората си мислели,че те са твърде силни(можели различни от останали хора неща) и искали просто да ги унищожат.Когато обаче идва времето ,в което Беатрис трябва да избере своята каста тя избира ,,БЕЗСТРАШНИТЕ" ,за да влезе при тях обаче трябва да докаже ,че е безстрашна,преминава през наистина много препятствия и внимавайки никой да не разбере каква е наистина,на моменти греши.Там(в отбора на безстрашните) тя намира нова приятелка ,с която взаимно си помагат,намира и своите врагове,наричат я още ,,дървената",в началото тя не се справя със зададените  задачи там ,проваля се и губи надежда.Тогава обаче се появява Фор един от изучаващите ги там,с който в крайна сметка се влюбва,той и помага и окуражава,в последствие разбира,че тя е дивергент и и помага да прикрие това,за да я спаси от смъртта.Беатрис(или Трис както я наричат безстрашните) има брат ,който избира друга каста,родителите и загиват докато се опитват да и помогнат в битки.Тя бива измъчвана от русокоса дама,която е главна управителка и разпореждаща се с много неща свързани с всички касти(да ,не знам как да го обясня) ,защото в последствие Беатрис(Трис) трябва да отвори ценна кутия,нужна за .....( нещо,което няма да ви разкривам),за което отново бива измъчвана,но в крайна сметка решава сама да се постави на това изпитание и отива и сама
преминавам през препядствията,които трябва да изтърпи,за да я отвори,тогава,получават съобщение,в което всички разбират,че всъщност дивергентите не са лоши хора и те ще......(тайна) 
Давам на книгите 5/5 звезди,защото ме впечатлиха и станаха едни от моите любими истории!

Да,спирам до тук ,,защото ви разкрих вече твърде много спойлери.
За историята мога да говоря безкрайно много,затова отново ще разделя ревюто на две части,Във втората част ще ревюирам подробно и третата книга от поредица,както и ще довърша размислите си за тези две,както и в бъдеще ревю на филмите.
Днешният въпрос към вас е: 
Коя е вашата любима книга към филм или обратното/Може да ми отговорите   в една от посочените социални мрежи или в коментарите ,отговорите,които ми направиха най-голямо впечатление ,които съм получавал на лични съобщение или в коментари ще споделя с вас в следваща публикация!
За да получавате известия за нови постове и новини от мен може да ме последвате на бутона в ляво на екрана :)
Искрено се надявам ревюто да ви е харесало,защото си признавам,че някой неща не можах да обясня както трябва,надявам се във втора част да успея да го пресъздам по-добре.
Линк към фейсбук групата➡➡➡https://www.facebook.com/groups/749601291842443/?fref=ts ↔ Очаквам ви там!
Социалните ми мрежи за връзка с мен:↙↙↙
↪instagram↔Fluffy Bunny\radina_19
↪facebook↔Радина Праматарова\facebook-страница към блога,скоро
↪musical.ly↔@radi324\bookmu ще имам скоро

                                      Благодаря за отнетото внимание и до следващия пост,прегръдки :) и усмихнало ЛЯТО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Не забравяйте усмивките си<<<<<< 

<3           <3           <3           <3           <3            <3          <3           <3          <3          <3

 



Няма коментари:

Публикуване на коментар